Totrinnsbekreftelse

Spørsmål

Hvordan aktiverer jeg totrinnsbekreftelse på min konto?

Svar

Du må benytte en godkjenningsapp på din mobil, (f.eks. Microsoft Authenticator, Google Authenticator m.fl.) for å sette opp totrinnsbekreftelse.

Trykk på «Min profil» i menyen til venstre når du er logget inn på din konto.

Nede på siden finner du informasjon om totrinnsbekreftelse, sammen med en knapp for å aktivere dette for din profil. Trykk på «Aktiver» for å starte oppsett.

Du vil få opp en modal-boks på siden der du kan scanne QR-kode.
Dersom din godkjenningsapp ikke støtter scanning av QR-kode, kan du manuelt skrive koden som fremkommer inn i din app. Se bilde under.

Du skanner QR kode ved å åpne godkjenningsappen på din telefon.

Benytt valg i appen for å legge til ny konto – og klikk deretter på valg for å scanne QR eller registrere manuell kode, alt etter hva din app etterspør.

Når du har scannet eller registrert koden manuelt vil du automatisk få opp en kode i appen på telefonen din. Denne skriver du inn i feltet «Engangskode». Når du har skrevet inn koden trykker du på «Aktiver». Se bilde over.

Du vil få opp et nytt vindu på siden som bekrefter for deg at 2-faktor er aktivert for din konto. Se bilde under.

NB: Vi anbefaler deg å benytte valg for å laste ned sikkerhetskodene i en tekstfil. Dette gjøres via knappen «Last ned koder». Du kan kun benytte hver av sikkerhetskodene 1 gang. Det er lurt å ta vare på disse kodene i tilfelle du skulle miste tilgang til din App eller telefon og dermed ikke får mulighet til å benytte appen for innlogging.

Når du lukker dialogboksen vil du få se at 2-faktor er aktivert. Du vil også få mulighet til å generere nye sikkerhetskoder. Dersom du ikke lastet ned tekstfil inneholdende sikkerhetskodene når du satte opp 2-faktor har du altså en mulighet til å hente ut sikkerhetskoder når du er innlogget på din konto.

OBS: Dersom du benytter valg for å generere 8 nye sikkerhetskoder, vil tidligere koder du har lastet ned bli slettet, og vil ikke kunne brukes lengre. Sørg for å ha kontroll på sikkerhetskodene!

Logge inn etter at totrinnsbekreftelse er satt opp:

Når totrinnsbekreftelse er aktivert, vil du måtte skrive inn engangskode som åpnes i appen din neste gang du skal logge inn som jobbsøker. Boks for å registrere inn engangskode åpnes på skjermen etter at du har skrevet inn din epost adresse og passord, og trykket på «Logg inn».