Jobbnorges 10 beste jobbsøkertips

Spørsmål
Har dere noen jobbsøkertips?

Svar
Er du på jobbjakt? I  vår portal  jobbnorge.no finner du stillinger innen ulike kategorier og bransjer over hele landet. Ved å opprette en jobbsøkerprofil kan du søke på de ledige stillingene. Her er 10 tips til deg som skal søke ny jobb gjennom vår portal: 
1. Opprett jobbsøkerprofil  
For å søke stillinger hos virksomheter som benytter Jobbnorge oppretter du først en profil. Dette kan du gjøre her. Etter at du har logget inn første gang, kan du velge å benytte Google-kontoen eller Facebook for enklere innlogging neste gang. 


2. Sjekk hvilken CV som skal registreres  
De aller fleste arbeidsgivere benytter "Standard CV". Enkelte arbeidsgivere velger å benytte andre tilpassede CV-skjema - dette gjelder gjerne vitenskapelige stillinger (Akademisk CV) og enkelte stillinger innen juridisk fagområde (Juridisk CV). Sjekker gjerne hvilken CV-type arbeidsgiver benytter før du søker på slike stillinger. Les mer her.

3. Registrer en utfyllende CV  
Vi skjønner at det er litt arbeid å legge inn  CV-en på ulike portaler, men det er absolutt nødvendig i kampen om drømmejobben. Arbeidsgiver mottar da strukturerte data og kan behandle alle søknadene raskere og på likt grunnlag. Vi anbefaler at du bruker litt tid på å registrere en utfyllende CV, og det kan være smart å benytte feltet for "utfyllende beskrivelse" på utdanning og annen erfaring. 
Når dette er gjort én gang vil din CV lagres og kan gjenbrukes på tvers av stillinger du søker gjennom jobbnorge.no.    

4. Sett opp en jobbagent  
Vår jobbagent  vil sende deg varsler når det publiseres stillinger som er aktuelle for deg i portalen. En jobbagent kan du sette opp under «Mine jobbagenter» på profilen din. Du kan registrere hvilken kategori du ønsker å jobbe innen og hvor i Norge du ønsker å jobbe. Spar tid, og la Jobbagenten gjøre jobben for deg.  


5. Skriv en søknadstekst som er tilpasset den aktuelle stillingen  
På profilen din har du mulighet for å lage en mal for søknadstekst. Vi anbefaler at denne er så generell som mulig og at du tilpasser søknadsteksten til hver enkelt stilling. Hva er det arbeidsgiver spør etter i utlysningsteksten? Forsøk å svar på dette og få frem hvorfor du er riktig for denne jobben. Her kan du lese litt mer om søknadstekst.  Merk at noen arbeidsgivere velger å droppe søknadsbrevet. Dette steget vil da være utelatt i søkeprosessen. For søknader uten søknadsbrev er det enda viktigere at du har registrert en utfyllende CV. Les mer om dette her.  

6. Last opp relevante vedlegg  
Vi anbefaler at du sender relevante vedlegg i søknaden din. Sjekk hvilke vedlegg arbeidsgiver ønsker og last opp disse. Vi har en integrasjon med Vitnemålsportalen, hvor du kan hente verifiserte norske utdanningsdokumenter rett inn i søknaden. Kjekt og trygt for både deg og arbeidsgiver. Her kan du se mer om opplasting av vedlegg på jobbnorge.no.

7. Publiser CV  
Vær tilgjengelig. Arbeidsgivere som benytter vårt rekrutteringsverktøy får tilgang til en egen CV-base. Dersom du velger å publisere din CV vil de arbeidsgiverne du velger få tilgang til denne dersom de søker etter kompetanse. Les mer her.

8. Sjekk meldinger fra arbeidsgiver  
Jobbnorge har et sikkert og innebygd kommunikasjonssystem. Det betyr at all kommunikasjon med arbeidsgiver foregår inne på profilen din. Du vil motta et varsel på e-post med lenke til meldingen. Det hender at varsler havner i søppelpost, så vær nøye med å sjekke denne mappen også. Du vil alltid få en bekreftelse på sendt søknad umiddelbart etter sending. Havner denne i søppelpost kan det være lurt å godkjenne avsender, slik at fremtidige varsler kommer rett til innboksen din.   


9. Åpne stillinger  
Selv om det ikke er utlyst konkrete stillinger, er de aller fleste arbeidsgivere alltid på utkikk etter den «perfekte» medarbeider.
Mange legger ut åpne stillinger der de over en litt lengre periode samler opp aktuell kompetanse. Send en åpen søknad, vær på tilbudssiden, og vis at du er fleksibel (hvis du er det) - både med tanke på arbeidsområder, tidspunkt for ansettelse og arbeidstid. Det kan også lønne seg å ta en telefon til arbeidsgiver, forsikre deg om at de har fått med seg din søknad, og samtidig si at du kan stille på et intervju på kort varsel dersom dette er interessant. I privat sektor kan ansettelser gjøres direkte, og kanskje er det akkurat din kompetanse og personlighet arbeidsgiveren er ute etter. 

10. Spør oss hvis du lurer på noe  
Vi har fri support for alle våre brukere. I vårt hjelpesenter kan du søke og finne svar på mange spørsmål. Du kan også kontakte oss på e-post: support@grade.no eller telefon: 75 54 22 20. 
Lykke til med jobbsøkingen!