Søke stillinger

Spørsmål

Hvordan kan jeg søke stillinger?

Svar

Du må ha en jobbsøkerkonto registrert for å kunne søke på stillinger elektronisk gjennom Jobbnorge.

Ledige stillinger finner du via denne siden.

Søk på tittel, arbeidsgiver, Jobbnorge-ID eller med fritekst. Du kan i tillegg gjøre hurtigsøk ved å klikke på «Siste døgn», «Siste uke», «Vis alle» eller «Utland». Du kan også søke på fylke eller fritekst.

For å søke på stillingen gjør du følgende:

• Klikk på «Søk stillingen».

• Logg deg inn med e-postadresse og passord. Om du ikke er registrert kan du klikke «Registrer deg her».

• Du kommer nå inn på første side av din søknad som er «Søknadstekst». Her kan du lime inn din sist brukte søknadstekst, lime inn din mal til søknadstekst, eller du kan skrive søknadsteksten direkte i tekstboksen. Malen lager du under «Min side» > «Min søknadstekst» i venstre meny.

• Du kan nå trykke «Neste» og bla deg videre i din søknad.

• Under «CV» kan du fylle inn informasjon om utdanning, yrkeserfaring osv.

• Legg om ønskelig til dine vedlegg under punktet «Vedlegg» i søknaden.

• Under «Send søknad» har mulighet til å se gjennom din søknad ved å velge «Forhåndsvisning», før du eventuelt trykker «Send søknad» for å sende søknaden.

NB: Dersom du ikke ønsker å sende inn søknaden umiddelbart, kan du når som helst i søknadsprosessen trykke på «Avbryt». Søknaden vil da legge seg under «Usendte søknader» på «Min side».

Sendte søknader finner du under «Sendte søknader» på «Min side».

VIKTIG Å VITE:

• Stillinger som ikke har den knappen «Søk stillingen»:
    Dette er stillinger hvor arbeidsgiver ikke ønsker elektronisk søknad. Følg arbeidsgivers instruksjoner i utlysningsteksten for hvordan de ønsker å motta søknad.

• Kvittering om mottatt søknad fra arbeidsgiver:
    Du vil få en bekreftelse på at søknaden er mottatt hos arbeidsgiver. Dersom du mottar melding til din e-post fra arbeidsgiver om at du har fått post må du logge inn i ditt område på Jobbnorge, og du vil finne meldingen i din postkasse.

• Søke på flere stillinger:
    På dine personlige sider på Jobbnorge ligger din lagrede CV og søknadstekst for gjenbruk. Når du logger deg inn her, kan du bruke samme søknad og CV som du har lagret, og du har også full oversikt over tidligere sendte søknader.