Funktioner som kommer att tas bort under 2024

Grade Talent är ett system som ständigt utvecklas och anpassas till våra kunders behov.

Det innebär också att en del äldre funktioner inte längre är aktuella att ha kvar och vi kommer att fasa ut dessa successivt.

Om ni använder någon av funktionerna ovan rekommenderar vi att ni fasar ut dem innan 2024.

Prata gärna med er kontakt på Grade om ni är osäkra på om detta påverkar er och vill veta vilka alternativ som finns.

• Studieprogram
    • Detta är en äldre version av program som endast hanterade online-kurser. Idag används programfunktionen under Utbildningsadministration för detta.

• Sidan ”Historik” i Personligt i portalmenyn.
    • Denna sida har ersatts av sidan ”Utbildningshistorik och CV”. Det går att ändra i inställningarna för menyer på portalsajten.

• Fliken ”Mål och aktiviteter från föregående år” i medarbetarsamtal
    • Tidigare medarbetarsamtal finns sparade i översikten om man vill se status då samtalet signerades.

• Regler på online-kurser
    • En äldre funktion för att automatisera vissa registreringar på online-kurser. Detta ersätts idag av dynamiska användargrupper och program.

• Panelen ”Mina kurser” i portalöversikten
    • Denna har ersatts av panelen ”Mitt lärande (kortvisning)”. Ändringen görs i översikten för portalsajten.

• Betyg i online-kurser
    • Möjligheten att sätta betyg i online-kurser tas bort. Detta har visats i Uppföljning/Framsteg i online-kursen men är inte kopplat till avslut av kurserna.

• Menyn ”Verktyg” i online-kurser
    • Funktioner för Sökning, Ordlista, Studentpublicering och Publika grupper som menyer i online-kurser tas bort. Detta är äldre funktioner som fasas ut.

• Standardrapporter i Grade Administration
    • Följande äldre rapporter kommer att tas bort, dessa är skapade i ett verktyg (Reporting Services) som inte längre kommer att stödjas. Motsvarande uppgifter finns i andra rapporter.

• Användarstatistik i enhet
      • Certifikat i enhet
      • Dokumentstatistik i online-kurs
      • Ej inloggade
      • Genomförande i online-kurser i enheten, summerad
      • Genomförande per användare i enhet, detaljerad
      • Genomförande per användare i online-kurs senaste 30 dagar
      • Genomförande per enhet och modul i online-kurs
      • Genomförande per online-kurs för användare i enhet
      • Genomförande per online-kurs i enhet
      • Sökstatistik
      • Testresultat per online-kurs