Kategorisera funktionella kompetenser

Om du har många funktionella kompetenser i GRADE-plattformen underlättar det att lägga in dessa i kategorier. Det blir lättare att hitta kompetenser då den ska kopplas till roller, och det ger också en bättre
översikt för medarbetare och chef i kompetensprofilen.

Gör så här för att kategorisera kompetenser:

1. Gå till GRADE Administration och menyn Kompetens > Funktionella kompetenser > Kategorisera
funktionella kompetenser.

2. Skapa en ny kategori genom att välja Lägg till toppkategori.

3. Ge kategorin en titel och en beskrivning och Spara.

4. När du har lagt upp de kategori du vill använda går du tillbaka till listan med kategorier:
Kategorisera funktionella kompetenser. Klicka på kategorin Övriga kompetenser. I denna
kategori finns alla de kompetenser som ännu inte har kategoriserats. Vilka det är visas i
rutan till höger.

5. För att kategorisera en eller flera kompetenser bockar du för dem i listan och väljer sedan
Byt kategori i fältet ovanför.

6. Välj den kategori i listan som dessa kompetenser ska tillhöra. Klicka sedan på Spara.

7. Listan över funktionella kompetenser går sedan att filtrera fram utifrån respektive
kategori.