Hur fungerar den digitala referenstagningen?

1. Bjud in dina referenser

För att lägga till dina referenser klickar du på länken du fått i din inbjudan och sätter igång. Lägg till din referens kontaktuppgifter, besvara frågorna och skicka inbjudan. För att bjuda in flera referenser gör du detsamma för varje referens. I din dashboard i Refensa kan du se hur många referenser din rekryterare vill att du bjuder in.

Upplever du bekymmer med att öppna länken i din inbjudan? Högerklicka på knappen (om du är på en dator) eller håll in knappen (om du är på en smartphone/surfplatta), kopiera länkadressen och klistra in den i en webbläsare.

2. Dina referenser svarar

När du bjudit in dina referenser kommer de att få en inbjudan för att besvara referenstagningen. Om du vill kan du följa processen för referenstagningen i din dashboard i Refensa (klicka på länken du fått i tidigare inbjudan för att komma dit), där kan du se när referenserna har svarat och när din referenstagning är klar.

3. Referenstagningen är klar

När dina referenser har svarat skickas det en sammanställd rapport till din rekryterare. Har du någon fråga eller fundering om din referenstagning eller fortsatta rekryteringsprocess så vänder du dig till den rekryterare du haft kontakt med på företaget där du sökt arbete.