Lägg till innehåll i onlinekurs

När en onlinekurs skapats i Grade Administration visas den i Mina kurser i portalen för dig som är kursadministratör eller utbildare.

Gör så här för att lägga in innehåll i kursen:

1. Gå in i kursen genom att klicka på Gå till kurs.

2. Klicka på Innehåll i kursen.

3. Hantera kursinnehåll visas till höger och du kan välja Lägg till längst upp på sidan.

4. Välj vilken typ av innehåll som ska läggas till.

Här är en beskrivning av de vanligaste innehållstyperna:

Mapp- används för att gruppera innehållet i kapitel/delar.
Studentmapp – ger kursdeltagare möjlighet att själv publicera innehåll i en egen mapp.
WWW-länk - lägg in länkar till externa sidor (OBS. länken öppnas i en iframe vilket inte fungerar för alla sajter).
HTML-sida - öppnar en sida med en html-editor där du själv kan lägga in text och bild.
Ladda upp fil - ladda upp filer från din dator som t ex pdf.
Kommunikation - lägg till funktioner för chat, forum eller blogg i kursen.
Tester- skapa tester och inlämningsuppgifter
Presentationsmallar - ger tillgång till författarverktyget Composer för att skapa egen e-learning.
Importera - ladda upp färdiga kurser i SCORM-format.
Från materialbiblioteket - hämta innehåll som har sparats i plattformens centrala materialbibliotek i Grade Administration.