Registrera användare på onlinekurs

I denna artikel beskrivs hur du registrerar användare manuellt på onlinekurser. Du kan lägga till användare som administratörer, utbildare eller kursdeltagare.

1. Öppna Grade Administration och klicka på Användare > Hantera användare i menyn till vänster.

2. Markera den eller de som ska registreras och klicka därefter på Registrera användare i Verktygsfältet
som finns längst ner på sidan.

3. Därefter väljer du om du vill registrera på Kurs eller Studieprogram.

4. När det är gjort ser du en lista på alla kurser eller studieprogram som finns tillgängliga. Välj genom att markera aktuell kurs och tryck på Nästa.

5. Behåll profilen Kursdeltagare eller välj en annan profil om registreringen gäller utbildare eller
administratörer.

Välj vilken portalsajt användarna ska bjudas in till.

Välj om ett e-postmeddelande med information om kursregistreringen ska skickas till användarna samt vilket datum det ska skickas.

6. Klicka på Slutför