Ladda upp Powerpoint till en onlinekurs

De flesta webbläsare har som standardinställning att ladda ner en powerpointfil istället för att öppna och visa den i webbläsaren. Vi rekommenderar därför att ni exporterar era presentationer som en PDF istället för en powerpointfil.

Beroende på vilket program ni använder för att skapa eller redigera era presentationer så görs detta på olika vis. Nedan är inkluderat hur man gör för att exportera som en PDF från Microsofts Powerpoint och Googles Slides.

För att exportera en presentation från Microsofts Powerpoint trycker man "Arkiv" längst uppe till vänster och väljer "Exportera", sedan "Skapa PDF-dokument" och trycker på knappen med samma namn.

För att exportera en presentation från Googles Slides trycker man "Arkiv" längst uppe till vänster och väljer "Ladda ner" och sedan "PDF-dokument".

Efter ni exporterat er presentation så är det bara att ladda upp den som ett steg i er onlinekurs via "Ladda upp fil" i standard-kategorin.

Efter detta så dyker presentationen upp i kursmenyn till vänster  där ni kan öppna presentationen som vilket annat steg i en onlinekurs.