Lägg till enkät i onlinekurs

Det är möjligt att publicera en enkät i en onlinekurs som en del av kursinnehållet. Enkäten skapas i GRADE Administration (se separat artikel) och läggs sedan till i onlinekursen precis som övrigt kursinnehåll.

Gör så här för att lägga till en enkät i en onlinekurs:

1. Öppna onlinekursen i portalen.

2. Klicka på Kursinnehåll och välj Lägg till.

3. Välj kategorin Tester och klicka på Enkät.

4. Klicka på Bläddra för att välja en enkät. Du kan välja mellan de enkäter som är tillgängliga utifrån kursens placering i enhetsstrukturen. Enkäten måste ha status Aktiv för att kunna läggas till.

5. Klicka på den enkät du vill lägga till och ange en titel. Klicka sedan på Slutför om enkäten endast ska visas som en del av kursinnehållet. Om du vill göra inställningar för att enkäten även ska skickas ut kan du istället välja Slutför och redigera.

6. Nu visas enkäten som en del av kursinnehållet. Du kan klicka på titeln i listan för att redigera dess egenskaper. Här kryssar du också i att den ska bli synlig för kursdeltagarna. Du kan också ställa in om det ska vara ett krav att enkäten är inlämnad för att deltagaren ska få godkänt på kursen.

7. Om du valde att redigera enkäten får du upp en sida för att ställa in utskick av enkäten till de deltagare som inte svarar på den i kursen. Redigeringsläget går även att få upp genom att klicka på pennan längst ned på sidan om enkäten redan är publicerad. På sidan finns följande val:

• Välj om enkäten ska vara Aktiv, Inaktiv eller Stängd. En Inaktiv eller Stängd enkät går inte att svara på.
  • Välj när enkäten ska skickas ut till deltagarna. Direkt, vid ett specifikt datum eller när deltagaren har fullföljt kraven på avslut av kursen. Du kan även redigera innehållet i mailet som skickas ut med länken till enkäten.
  • Ställ in om påminnelser ska gå ut till de som inte besvarat enkäten inom x antal dagar. Du kan redigera innehållet i mailet som skickas ut.
  • Välj om du vill att enkäten avslutas vid ett visst datum. Efter det angivna datumet går det inte att besvara enkäten längre.

Notera att enkäten skickas endast ut till de deltagare som inte har klickat på den i kursen. Om man vill att enkäten ska skickas till alla och inte ska besvaras i kursen kan man dölja enkäten i kursinnehållet. Kryssa ur rutan Synlig i egenskaperna för enkäten i så fall.

Enkäter kan följas upp på samma sätt som annat innehåll i kursen under menyalternativet Framsteg.

En rapport med svaren på enkäten finns i menyalternativet Uppföljning > Enkäter. Här kan du välja att ta ut rapporten i csv-format eller som en grafisk rapport i PDF.

Det finns även möjlighet att ta ut en samlad rapport från GRADE Administration där resultatet från alla kurser där enkäten används visas i en och samma rapport.

E-postmallar för de utskick som görs från enkäten kan redigeras i GRADE Administration/Online-kurser/Hantera e-postmallar för kurser.