Flervalsfråga i COMPOSER

Objektet flervalsfråga kan användas både som övning/inlärning och som kunskapstest. Det finns en hel del inställningar du kan göra på objektet, t.ex. hur korrekt svar och eventuell feedback ska visas.

Under Innehåll skriver du själva frågan:

Under Inställningar anger du svarsalternativen samt gör inställningar kring hur frågan ska följas upp, feedback mm.

Markera Räknas i statistik om du vill att resultatet av frågan räknas med i kursens statistik, dvs att kursdeltagaren kan få godkänt eller ej godkänt resultat på frågan.

Markera Godkänt vid första försöket om du vill att frågan ska räknas som godkänd oavsett vilket svarsalternativ kursdeltagaren väljer.

Vid Antal millisekunder innan feedback döljs kan du välja att automatiskt visa feedback efter en viss tid, ange i millisekunder hur lång tid du vill att feedbacken döljs.

Under När studerande väljer ett svar kan du välja att visa frågans generella feedback, eller specifik feedback per svarsalternativ. Observera att om du väljer något av dessa alternativ ska frågan inte ha någon svarsknapp.

Vid rullgardinslistan Facit kan du välja mellan att inte visa något facit alls, markera korrekta svarsalternativ eller visa hela facit (alla svarsalternativ markeras som korrekta/inkorrekta).

Inställningarna under När studerande klickar på svarknappen är aktuella om du vill att frågan ska ha en sk svarsknapp. Ange vilken text du vill ha på svarsknappen. Exempel på text är ”Svara”, ”Kontrollera mitt svar”, ”Rätta” etc.

Markera om du vill visa generell feedback eller specifik feedback per svarsalternativ, samt hur facit ska visas.

Om du väljer att visa generell feedback (dvs samma feedback vid rätt/fel oavsett vilket svarsalternativ kursdeltagaren har valt) lägger du in den här:

När du har gjort ovanstående inställningar är det dags att ange svarsalternativen. Fyll i dessa här och markera det/de svarsalternativ som är korrekt. Under varje svarsalternativ kan du också ange respektive svars feedback:

Såhär kan en flervalsfråga med svarsknapp se ut: