Nyheter i Composer 6.3

Gränssnitt

Kopiering av grupper mellan sidor

Genom att klicka i gruppens meny kan du kopiera den till en valfri sida i samma utbildning.

Fäst lägg-till-meny

Menyn som du använder för att lägga till objekt på sidan kan du välja att fästa i sid-redigerarens botten. På så sätt kommer du alltid åt menyn utan att behöva skrolla ner till gruppens botten där menyn tidigare brukade ligga. Inställningen är valfri och finns Inställningar och verktyg / Mina inställningar.

Centrerad sidredigering

När du jobbar i sid-redigeraren kan du numera placera sidan centrerat i redigeraren. Inställningen är valfri och finns Inställningar och verktyg / Mina inställningar.

Författaranteckningar

Du kan numera föra anteckningar för dig själv eller skriva instruktioner eller för dina kollegor. Fäst anteckningarna så att de alltid syns när man öppnar utbildningen i Composer.

Tydligare framstegsrapport

Framstegsrapporten har fått en luftigare design där det är lättare att avläsa sidornas status och framsteg i förhandsgranskningen.

Kategorisering av objektegenskaper

Objektegenskaper kan vara många. De är numera sorterade under uppfällbara kategorier.

Sökfilter i Unsplash®

Du kan numera förfina dina sökningar när du letar efter den perfekta bilden hos Unsplash®. Filtrera efter färgton och bildproportioner (stående eller liggande).

Sidor och objekt

Spara interaktiva objekts status mellan sessioner

När en kursdeltagare svarar på en fråga eller utför en övning sparades hittills inte den interaktionen mellan sidbyten eller sessioner. Detta blir möjligt med den här versionen av Composer. Inställningen finns under Inställningar och verktyg/Navigation/Spara interaktiva objekts status mellan sessioner.

Ersättningsbild i förhandsgranskning

Du behöver inte längre bestämma dig för en bild innan du förhandsgranskar den sidan som du jobbar på just nu. Numera visas en ersättningsbild med format 16/9 istället.

Gömma grupper i designläge

För att kunna styra åtkomst till informationen kan du numera gömma en hel grupp redan när du skapar den och visa den senare under utbildningens gång, med hjälp av Actions.

Valfria ikoner för Dragspel, Tidslinje och Utfällare

Ikoner för Dragspel, Tidslinje och Utfällare kan numera väljas bland alla tillgängliga ikoner.

Logotyp

Ladda upp och ägg till din logotyp i sidans titel under Teman/Logotyp.

Övriga hotspot synliga

När du ställer in en hotspots position kan du se de övriga hotspot i bilden som referens.

Text på Utfällares knapp

Du kan numera ställa in knappens text för enskilda utfällare.

Symbollista utan bild

Det är nu möjligt att använda symbollistan utan att ange bilder för varje symbol. Om ingen bild finns visas i stället symbolens titel centrerad i kortet.

Synkroniserade vändkort-objekt

Om flera vändkort ligger i samma grupp synkroniseras deras höjd. Vilket ger ett tydligare och stilrenare intryck. Detta är numera standard men kan stängas av under gruppens egenskaper.

Vändkortens fram- och baksidor

Fram till den här versionen synkroniserades vändkortens fram- och baksidors höjd med varandra. Vilket är fortfarande möjligt, men numera går att stänga av. Inställningen heter Synkronisera höjden på vänd-kortets fram- och baksida finns under kategorin Utseende i vändkortets egenskaper.

Bildproportioner i Tidslinjen

Du kan numera ange om bilderna i tidslinjen visas liggande, stående eller fyrkantigt.

Status- och aktiv-indikatorer på mappar i menyn

Om alla sidor i en mapp är genomförda visas samma statusikon på mapp som på genomförda sidor. Om slutanvändaren befinner sig i en undersida visas aktiv-indikator på den överordnade mappen.

Nytt objekt - Sorteringsövning  med bilder

Det nya objektet Sorteringsövning  med bilder fungerar på samma sätt som den befintliga sorteringsövningen. Skillnaden är att sorteingen görs med bilder. Till bilden kan kopplas en titel som följer med bilden vid dragning.

Temaskaparen

Temaskaparen flyttar och blir Teman

Temaredigeraren som du tidigare hittade under Inställningar & Verktyg har flyttat till huvudmenyn och döpts om till Teman.

Förbättrad arbetsgång i Teman

Redigeraren för teman kommer ihåg var du var mellan besöken. På så sätt kan du navigera fritt mellan temat, sidorna och förhandsgranskningen utan att behöva hitta tillbaka där du var.

Skrolla till toppen

Använd nya uppåtknappen för att skrolla upp till toppen av temaredigeraren.