Importera kurser och kurstillfällen via Excel

Det är möjligt att importera kurser och kurstillfällen via Excel, istället för att skapa dem manuellt i GRADE.

Gör såhär:

1. Gå till Utbildningsadministration > Kurser > Hantera kurser i GRADE Administration.

2. Klicka på Importera kurser.

3. Ladda upp en fil innehållande de kurser du vill importera. I exempelfilen på sidan kan du se hur filen ska se ut med alla tillåtna fält. Kurser som innehåller ”mallkurs” eller ”template” i titeln blir mallkurser. Vid import av nya kurser kan du välja att hämta inställningar från en av mallkurserna.

4. Klicka på Nästa och Slutför. Kurserna skapas nu på den enhet du befinner dig.

Import av kurstillfällen fungerar precis likadant. Välj Importera kurstillfällen, och utgå från exempelfilen med alla tillåtna fält.

Funktionaliteten för import av kurser och kurstillfällen gör det möjligt att integrera GRADE-plattformen mot andra system som innehåller information om kurser. Kontakta din projektledare/kontaktperson på Grade för mer information.