Tilldela fysisk kurs till statisk användargrupp

Om du vill att användare som ingår i en statisk användargrupp automatiskt ska tilldelas en fysisk kurs går det att göra på två sätt.

Det första tillvägagångssättet är att gå till Användargrupper > Hantera statiska användargrupper i GRADE Administration. Markera användargruppen du vill tilldela en kurs och klicka på Lägg till regel (kurs).

I nästa steg väljer du vilken/vilka kurser som ska tilldelas användargruppen. Klicka på Nästa och sedan på Slutför. Nu kommer användarna som tillhör användargruppen se kurser i portalen under Mina kurser.

Det andra sättet att tilldela en fysisk kurs till en statisk användargrupp är att gå till Utbildningsadministration > Kurser > Hantera kurser i GRADE Administration. Markera kursen du till tilldela och klicka på Lägg till automatisk tilldelning av kurs till statisk användargrupp.

I nästa steg väljer du vilken/vilka användargrupp som ska tilldelas kursen. Klicka på Nästa och sedan på Slutför. Nu kommer användarna som tillhör användargruppen se kursen i portalen under Mina kurser.