Öppna kurser i kurskatalogen

Det är möjligt att publicera öppna kurser i kurskatalogen. Detta gör att externa användare kan nå onlinekurser i en extern kurskatalog utan att behöva registrera sig. Samma kurs kan vara synlig i kurskatalogen efter inloggning och då sker registrering på kursen på vanligt sätt.

Gör så här för att publicera en öppen kurs:

1. Gå till Online-kurser Hantera kurser och klicka på titeln till den kurs som du ska göra inställningen för.

2. Ställ in att kurstillträde ska vara Öppen kurs.

Publicera kursen i kurskatalogen med inställningen Visa i kurskatalog och Synlig före inloggning.

Kursen visas i den externa kurskatalogen med ett val att starta direkt eller logga in för att bli registrerad på kursen: