Automatisk registrering av kurs till enhet

Du kan tilldela en kurs till alla användare på en enhet vilket innebär att användare automatiskt registreras på utvalda kurser.

Gör så här för att skapa en automatisk kursregistrering till onlinekurs:

1. Gå till Onlinekurser > Hantera kurser i GRADE Administration och klicka på kursens namn.
  2. Klicka på Lägg till automatisk tilldelning av kurs till enhet längst ner i verktygsfältet.
  3. Markera enheter i enhetsstrukturen. Användare på de enheter du väljer kommer automatiskt att registreras på kursen.
  4. Välj vilken profil användarna ska ha på kursen samt om registreringsmail ska skickas.
  5. Klart! Nu kommer användarna i de enheter du har valt att registreras på kursen. De kommer att se den under Mina kurser i portalen.

Gör såhär för att skapa en automatisk kursregistrering till fysisk kurs:

1. Gå till Utbildningsadministration > Hantera kurser och klicka på kursens namn.
  2. Klicka på Lägg till automatisk tilldelning av kurs till enhet längst ner i verktygsfältet.
  3. Markera enheter i enhetsstrukturen. Användare på de enheter du väljer kommer automatiskt att registreras på kursen.
  4. Klart! Nu kommer användarna i de enheter du har valt att tilldelas kursen. De kommer att se den under Mina kurser i portalen, där de kan välja lämpligt kurstillfälle att gå.

Även nya användare som läggs till enheterna du har valt kommer att automatregistreras på kurser. Avläsningen av nya användare görs en gång per dygn nattetid.