Metadatafält

Metadatafält på användare, kurser, program etc. kan användas som extra information till administratörer i GRADE Administration. Metadatafälten visas i GRADE Administration under respektive sida samt i vissa av  standardrapporterna.

Lägga till metadatafält

1. Gå till Serveradministration > Hantera datafält i GRADE Administration.

2. Klicka på Lägg till fält

3. Välj vad metadatafältet ska appliceras på, ange namn (utan specialtecken), vilken typ av fält du vill lägga till samt om metadatafältet ska vara obligatoriskt att fylla i.

4. Ange översättning för de språk ni använder. I nedanstående exempel är fältnamnet "ansvarig" och den svenska översättningen är "Ansvarig för innehåll".

5. Nu visas metadatafältet på de objekt du valt - i detta exempel Program:

Metadatafält på kurser, användare etc. visas i standardrapporten Användare och kursinformation (CSV Export).

Metadatafält på program visas i standardrapporten Användare och programinformation (CSV Export).

Det är även möjligt att aktivera metadatafält på program i rapporten Användare och kursinformation (CSV Export). Kontakta Grade om du önskar göra detta.