Redigera kontextbaserad hjälp i portalen

I portalen finns kontextbaserad hjälp tillgänglig för varje sida som finns i systemet. Texten som uppdateras av Grade kallas systemspecifik. Vid behov kan de generella hjälpsidorna ersättas av hjälpsidor skräddarsydda för er verksamhet. Redigering av verksamhetsspecifik hjälpsida kan göras av en användare med rollen Systemadministratör.

OBS. ändringar i kontextbaserad hjälp slår genom i alla portalsajter. Det går inte att ha olika texter i olika portalsajter.

Gör såhär för att redigera den systemspecifika hjälpen:

1. Gå till en sida i portalen och klicka på hjälpsymbolen.

2. Hjälpsidan som öppnas visar den systemspecifika hjälpen överst. Under den finns ett avsnitt där det
är möjligt att lägga in verksamhetsspecifik hjälp. Om det redan finns en verksamhetsspecifik hjälp kan den redigeras där.

3. Klicka på Ange rubrik (kundspecifik) och lägg in en titel på din hjälpsida. Tryck Spara.

4. Klicka på [Lägg till innehåll (kundspecifik)] och skriv in din hjälptext i HTML-editorn som öppnas.

Om du kopierar från webben eller ett annat dokument kan det vara bra att använda verktyget
Klistra in som vanlig text när du klistrar in texten.

5. Bläddra ner till slutet av sidan och tryck på Spara för att spara dina ändringar

6, Slutligen behöver du inaktivera systemhjälptexten och aktivera den kundspecifika. Ta bort markeringen Tillgänglig för användare överst och bocka för den understa.

Nu är din kundspecifika hjälptext aktiverad och den systemspecifika dold. Testa gärna genom att logga in med en användare som inte är systemadministratör och tryck på hjälpsymbolen på sidan skrivit
hjälpavsnitt om.