Rekommenderade kurser/program utifrån roll i kurskatalogen

I kurskatalogen är det möjligt att markera Visa rekommenderade. Då visas rekommenderade kurser/program utifrån den roll man har i plattformen.

Rekommenderade kurser/program visas även i portalen under Personligt > Kompetensprofil som Föreslagna läraktiviteter:

Koppla rekommenderade kurser/program till roll

1. Gå till Kompetens > Roller > Hantera roller i GRADE Administration.

2. Markera den roll du vill koppla rekommenderade kurser/program till.

3. Klicka på Lägg till online-kurser/kurser/program till roll (dvs ett av alternativen utifrån vilken typ av läraktivitet du vill koppla)

4. I nästa steg väljer du kurs/program och klickar på Nästa

5. Avmarkera Obligatorisk. Det är detta som gör att kursen blir rekommenderad istället. Spara.

6. Nu visas kursen/programmet som rekommenderad för de användare som har den aktuella rollen.

Observera att kursen måste vara publicerad i kurskatalogen på medarbetarens enhet eller ovanliggande för att visas som Rekommenderad.