Skapa ett tema i Grade Plattformen

För att skapa ett tema i Grade Plattformen går ni till Grade administration och i vänstermenyn öppnar Serveradministration > Grade Portal > Teman. Notera att endast systemadministratörer kan nå denna funktion.

Här möts ni av en lista med alla befintliga tema på er installation.
För att skapa ett nytt tema så trycker ni på knappen "Ny" under listan. Då kräver systemet ett namn på temat samt en valfri beskrivning om ert tema.

När ni sedan valt namn på ert nya tema så så möts ni av ett formulär med de inställningar som kan göras för temat.
Beskrivning:
Samma fält som i bilden ovan fast på ett existerande tema.
Primärfärg:
Här väljer ni den färg som kommer att användas på exempelvis länkar, som accentfärg till paneler och för att signalera öppen meny i portalen. Om ni använder en specifik färgkod går den att fylla i till höger.

Exempelbild från översikten på en onlinekurs

Bakgrundsbild:
Bakgrundsbilden som ni kan ladda upp här kommer att visas på inloggningssidan.

Notera att om ni har singel sign on kopplat så kommer inte den här bilden att visas på de sajter som använder sig av singel sign on.
Bilden som väljs kommer att visas i 1920x1080.
Logotyp:
Här kan ni ersätta Grade logotypen i Grade portalen med er egen.

Loggan som läggs in kommer att visas högst upp i Grade portalen.

Bakgrundsfärg:
Anger en bakgrund till den valda logotypen.

För inställningarna Bakgrundsbild, Logotyp och bakgrundsfärg visas små förhandsgranskningar till höger.
Typsnitt:
Här kan ni göra ändringar till typsnittet på all text i Gradeportalen.
I den första rullgardinslistan så kan ni ändra typsnitt för alla rubriker och i den andra för all brödtext i portalen.

När som helst under den här processen kan ni förhandsgranska era val utan att spara. Då kommer portalen att öppnas upp med era gjorda ändringar i ett förhandsgranskningsläge.
När ni är nöjda med hur ert tema ser ut så går ni till den portalsajt ni vill ska ha temat i Grade administration under Grade Portal > Portalsajter
När ni valt portalsajt så öppnar ni fliken inställningar och vid "tema" så kan ni välja bland era anpassade teman för grade plattformen.