Lägg in egna datafält i GRADE Administration

I GRADE-plattformen finns möjlighet att lägga till anpassade fält för information på t.ex. användare, enheter och kurser. Informationen kan sedan användas för att söka fram poster i listorna eller i anpassade
rapporter.

Du måste ha rättigheter som systemadministratör för att ha tillgång till funktionerna för att lägga till egna datafält.

LÄGG TILL ETT EGET DATAFÄLT

1. Gå till GRADE Administration och menyalternativet Serveradministration > GRADE Administration > Hantera datafält.

2. Vyn visar de listor som är möjliga att komplettera med egna fält. Om ett fält har blivit tillagt visas det under respektive rubrik.

3. För att lägga till ett eget fält klickar du på Lägg till fält i verktygsfältet längst ned på sidan.

4. Skriv in ett fältnamn med små bokstäver. Det är möjligt i nästa steg att lägga en tydligare rubrik som visas.

5. Välj i rullgardinslistan om fältet ska innehålla text, text på flera rader, datum, kryssruta eller en valbar lista.

6. Slutligen kan du ange om fältet ska vara obligatoriskt att fylla i eller ej.

7. Klicka på Spara

LÄGG IN ÖVERSÄTTNING PÅ DATAFÄLT

När du har skapat ett eget fält kan du också lägga in översättningar för fältets rubrik.

1. Välj språk i listan och ändra till det du vill ska stå som text i anslutning till datafältet.

2. Så här visas det då i vyn för användare:

ANVÄND EGNA DATAFÄLT

När ett eget datafält är inlagt läggs det automatiskt till i sökfunktionen i respektive lista.

Datafält som har lagts in på användare och online-kurser visas även i rapporten Användare och kursinformation (csv rapport) under Rapporter i GRADE Administration.