Ta bort användare permanent från Grade Administration

Du kan ta bort användare permanent från Grade Administration. Om du tar bort en användare från
användarregistret raderas all information om denna användare från systemet.

1. Välj Användare > Användarregister i menyn i Grade Administration.

2. Markera de användare du vill ta bort från systemet.

3. Klicka på Ta bort från systemet. Information om antal valda användare visas. Klicka på Slutför i
verktygsfältet. Ytterligare en bekräftelse behövs för att ta bort. Bekräfta ditt val genom att klicka OK.
Användaren är nu borttagen.

Att tänka på:

• Om du önskar att statistik om användaren sparas i systemet kan man istället välja att ändra användarens status till Arkiverad. Användaren syns då inte längre i listor över deltagare men det är möjligt att se användaren under menyn Arkiverade användare.
  • Du kan inte ta bort en användare som är registrerad på kurs(er), oavsett om kursen är aktiv eller inte.
  • Du kan inte ta bort användare som är kopplad till enhet.

Om du vill ta bort en användare som har kopplingar till kurs(er) måste du först gå in via Användare > Hantera användare och via användarinformationen avbryta kopplingar till aktiva och inaktiva kurstillfällen.

Om du vill ta bort en användare som har kopplingar till enheter måste du först gå in via
Användare > Hantera användare. Använd Ta bort från enheter-funktionen som finns i verktygsfältet
för att ta bort användarens alla kopplingar.