Återaktivera användarkonto för tidigare anställda (synk)

1. Sök upp användaren under Grade Administration > Användare > Användarregister.

2. Öppna användarkontot genom att klicka på namnet. Se till att användaren är kopplad till rätt enhet/enheter.

3. Ändra Status i kontot till Aktiv och spara.

4. Om inte kryssrutan Synkroniserad är avmarkerad, avmarkera Synkroniserad från användarkontot och spara.

5. Byt ut Externt ID mot det nya externa id;t (det som skickas från ert HR system) som användaren ska ha. Sedan markera Synkroniserad igen och spara.

Notera att om e-postadressen, användarnamnet och det externa id;t måste vara unikt och om någon av dessa identifierare redan existerar kommer synken inte kunna redigera användaren.

6. Vänta tills nästa synk (synk sker oftast varje natt) och kontrollera att användarkontot fortfarande är aktivt och kopplat till rätt enheter.