Hur skickar jag ett nej-tack till kandidater utan att avsluta en rekrytering?

Du kan nej-tacka kandidater via e-post genom att:
  1. Gå in på den rekrytering som det avser.
  2. Markera sedan de kandidater/ansökningar i ansökningslistan som du önskar att skicka ett nej tack till.
  3. I den blå menyn som kommer upp längre ned på sidan, klicka på Nej tack e-post.
  4. Välj Tacka nej via e-post (om det inte går så kan det vara så att en kandidat ligger i en status som inte går att nej-tacka via e-post - ändra status eller kontakta en administratör internt i ert konto).
  5. Nu kan du se hur meddelandet kommer att se ut som går iväg till kandidaten/kandidaterna. Om du har valt att tacka nej till flera kandidater samtidigt så kommer de inte kunna se varandras e-postadresser utan det blir som ett personligt mail till respektive kandidat. Om du vill redigera mailet kan du klicka på Redigera högst upp till vänster, när du är klar med ändringen klicka på Förhandsgranska. Om du är nöjd med mailet kan du klicka på Skicka. När mailet är skickat kommer kandidaten/kandidaterna i ansökningslistan automatiskt få statusen Nej-tackad e-post.