Koppla dokument till formell kompetens

Det är möjligt att koppla dokument till formell kompetens. Denna funktion är användbar när medarbetare har dokument som styrker formell kompetens t.ex. kopia av körkort eller utbildningsbevis. Uppladdade dokument visas i portalen under Personligt > Dokument samt under Personligt > Kompetensprofil. Dokument kan laddas upp av medarbetarens själv eller respektive chef.

Gör såhär för att ladda upp dokument kopplat till formell kompetens (som medarbetare):

1. Gå till Personligt > Dokument i portalen.

2. Klicka på Ny

3. Fyll i informationen om dokumentet. Klicka på Välj formella kompetenser för att koppla dokumentet till en eller flera kompetenser. Klicka på Välj fil för att ladda upp dokumentet från din dator.

4. Nu är dokumentet uppladdat, med koppling till den formella kompetens du valt. En filtreringsruta samt en kolumn med kompetenser har tillkommit på sidan:

5. Dokumentet visas också i medarbetarens kompetensprofil (Personligt > Kompetensprofil), under förutsättning att medarbetaren innehar aktuell formell kompetens: