Sjekkliste for ansatte

I denne artikkelen beskrives hvordan du kan opprette sjekklister for ansatte i mål- og aktivitetsplanen. En sjekkliste består av en rekke aktiviteter som interne kurs, eksterne kurs eller annen aktivitet som må fullføres for at sjekklisten skal kunne markeres som ferdig. Ledere kan legge til sjekklister i sine ansattes aktivitetsplaner under samtaler eller uavhengig av disse.

Det er også mulig å opprette mal-sjekklister i GRADE Administration som kan brukes og tilpasses av leder på den respektive enheten.

Herunder beskrives hvordan man oppretter og håndterer sjekklister.

Legg til sjekkliste for en ansatt

Sjekklister legges til som en måltype for den ansatte i visningen Mål og aktiviteter. Visningen nås fra lederens oversikt eller som en del av en samtale.

Gjør følgende for å legge til en sjekkliste:

1. Gå til den ansattes visning Mål og aktiviteter. Klikk på Legg til mål.

2. I dialogboksen som vises fyller du inn Tittel, Beskrivelse og Forfallsdato. Velg om sjekklisten skal være knyttet til noen av deres virksomhetsmål. Velg deretter måltypen sjekkliste og om du vil utgå fra en mal eller opprette en liste fra start. Klikk på Lagre.

3. Sjekklisten blir lagt til i den ansattes plan, og du kan begynne å legge inn aktiviteter. Klikk på Legg til aktivitet.

4. Sjekklisten kan bestå av følgende aktivitetstyper:

a. Internt kurs – et kurs som er publisert i kurskatalogen i GRADE-plattformen

b. Eksternt kurs – et kurs som ikke finnes i GRADE-plattformen, men som den ansatte skal delta på. Legg inn tittel og beskrivelse, eventuelt dato og om det finnes en lenke til kursleverandøren.

c. Annen aktivitet - opprett en valgfri aktivitet med beskrivelse.

5. En aktivitet kan fjernes fra sjekklisten ved å klikke på søppelbøtten helt til høyre.

6. En aktivitet kan redigeres ved å klikke på tittelen.

7. Aktivitetstypene Eksternt kurs og Annen aktivitet avsluttes ved å krysse dem av i listen. Aktivitetstypen Internt kurs avsluttes ved at kurset settes som godkjent/avsluttet i GRADE-plattformen.

8. Når alle aktiviteter i listen er fullført, markeres sjekklisten automatisk som fullført.

Lag maler for sjekklister

Det er mulig å opprette maler for sjekklister. Disse legges inn i GRADE Administration og kan derfra knyttes til de enheter som de skal være tilgjengelige for. Ledere kan bruke malene direkte for å opprette sjekklister, men kan også opprette egne maler i menyen Sjekklister .

Opprett sjekklistemal i GRADE Administration

For å opprette maler for sjekklister i GRADE Administration kreves det tillatelse til å se menyen Sjekklister i menyen Lederens visning.

1. Velg Legg til sjekkliste. Fyll inn Tittel og Beskrivelse, deretter lagre.

2. Klikk på Legg til aktivitet for å opprette en ny aktivitet.

3. Velg aktivitetstype og fyll inn de feltene som vises. Relativ frist betyr at sluttdatoen for aktivitetene vil bli satt automatisk når man velger en aktiveringsdato for sjekklisten idet den legges til for en ansatt.

4. Aktivitetene vises i en liste. Du kan endre sorteringsrekkefølgen ved å dra og slippe.

5. Klikk på aktiviteten for å redigere den.

6. Malen er nå tilgjengelig for bruk i de enhetene som den har blitt knyttet til.

Opprett og tilpass sjekklistemalen i ledervisningen i portalen

Fra lederens visning i portalen kan en leder opprette egne maler og også hente og tilpasse en eksisterende mal som er opprettet i GRADE Administration.

1. Gå til menyen Leder > Sjekklister. Klikk på Legg til sjekkliste for å opprette en ny.

2. Velg mellom å opprette en ny tom sjekkliste eller å hente fra mal.

3. Når du har lagt til listen, klikker du på pennen for å redigere listen og legge til eller fjerne aktiviteter.

4. Klikk på Legg til aktivitet for å legge til. Klikk på søppelbøtten for å fjerne.

5. Når du er ferdig er sjekklisten tilgjengelig som mal når du legger til mål for en ansatt.