Frivillig funksjonell kompetanse i rollen

Det er mulig å knytte funksjonelle kompetanser til roller med kravnivå 0. Dette betyr at det ikke vil oppstå noe kompetansegap for ansatte med rollen, selv om kompetansen mangler. Funksjonelle kompetanser med kravnivå 0 kan betraktes som frivillige kompetanser for de rollene de er knyttet til.

Slik kobler du en frivillig funksjonell kompetanse til en rolle:

1. Gå til GRADE Administration og menyvalget Kompetanse > Roller > Håndter roller.
  2. Marker rollen og klikk på Legg til kompetanser til roller
  3. I neste trinn markerer du de funksjonelle kompetansene du ønsker å legge til. Klikk på Neste.
  4. I rullegardinlisten Kompetansenivå velger du Nivå 0 og deretter Fullfør.

Brukere med rollen vil nå se den funksjonelle kompetansen i sin kompetanseprofil, men det vil ikke oppstå noe kompetansegap selv om kompetansen mangler.