Problemer med å åpne filer fra arbeidsgiver

Spørsmål

Hvorfor opplever jeg problemer med å åpne filer fra arbeidsgiver?

Svar

Vedlegg i meldinger og andre filer fra arbeidsgiver, for eksempel søkelister, legges ut i PDF-format. Dersom du har problemer med å åpne filer kan det skyldes en av følgende grunner:

1. Du har ikke installert programvare for å åpne PDF-filer. Programmer som Adobe Acrobat Reader, FoxIt Reader og Microsoft Word 2016 kan åpne PDF-filer. Nettlesere som Google Chrome, Firefox og Microsoft Edge kan åpne PDF-filer direkte.

2. Du har installert programvare for å åpne PDF-filer, men du får likevel ikke åpnet søkelisten. Det kan skyldes at din nettleser har en feil som gjør at den ikke identifiserer søkelisten som en PDF-fil. Dette er mest vanlig med nettleseren Internet Explorer. Vi anbefaler at du bytter til en av de ovennevnte nettleserne.

3. Du sitter i et nettverk eller VPN som sperrer for åpning av slike filer. Kontakt lokal IT-ansvarlig, eller forsøk å logge inn på din Jobbsøkerkonto fra en enhet som ikke er koblet til dette nettverket, for eksempel mobiltelefon på det ordinære telenettet.

Har du fortsatt problemer, kontakt teknisk support på support@grade.no.