Kommunikation med programdeltagare

Det går att koppla schemalagd kommunikation till program eller programtillfälle. Det innebär att man kan i förhand se till att information skickas till deltagare på ett program utan att manuellt behöva skicka ut det manuellt.

För att skapa schemalagd kommunikation öppnar ni Utbildningsadministration > Program > Hantera Program i Grade Administration. Där väljer ni ett program eller skapar ett nytt.
Därefter hittar ni kommunikation panelen till höger. Här klickar ni på "lägg till" för att skapa en ny schemalagd kommunikation.

När ni klickat på "lägg till" möts ni av ett formulär där ni kan göra inställningar för kommunuikationen.

Titel - Titeln som syns i grade administration för kommunikationen

Status -
Aktiv: Kommunikationen är aktiv och kommer användas av programtillfällen på programmet och skickas ut.
Inaktiv: Kommunikationen är inaktiv och kommer inte skickas ut.

Ämne - Ämnesraden för meddelande/epost.

Brödtext - Brödtext i meddelandet/epost

Skicka även ett textmeddelande till mobil - Om den här inställningen är aktiverad kommer systemet även försöka skicka sms till användarens inlagda telefonnummer

Regler för kommunikation
Schemalagd:
När ni valt den här inställningen ombeds ni välja ett specifikt datum för kommunikationen. Rekommenderas om ni vet när alla ska registreras och det inte kommer läggas till deltagare efter detta datum.

Relativ:
När ni valt den här inställningen kan ni välja ett datum som är relativt antingen till användarens anställningsdatum eller personens bekräftelsedatum på programtillfället. Efter ni valt detta ombeds ni att välja antal dagar/veckor/månader före eller efter referensdatumet som ni valt ovan.