Inställningar i onlinekurser

I onlinekurser kan du göra inställningar för hur kursen ska visas för kursdeltagaren och hur den ska bli avslutad. För att se hur kursen kommer att se ut för en kursdeltagare klickar du på Byt till studentvy upp till höger.

Inställning för att starta med innehåll

Som standard visas en kursöversikt när man startar kursen. Den är tänkt som en startsida där man kan aktivera olika funktioner för deltagarna. Om du hellre vill att kursen startar med det innehåll som du har lagt in måste du göra en inställning för detta.

1. Gå till menyn Administration > Inställningar.

2. Kryssa för att kursen ska börja med innehåll.

Inställning för att visa kursen i helskärm
Om kursen endast består av ett objekt i kursinnehållet som t ex en uppladdad SCORM-kurs eller en
Composer-kurs kan man låta kursen visas i helskärm och dölja eller minimera navigationen i vänstermenyn. Det finns flera kursplugins för detta. Välj kursplugin Fullscreen and back för att visa ett enda objekt i helskärmsläge. Välj kursplugin Fullscreen and menu right/left för att visa kursens noder/delmoment i helskärmsläge med navigationsmeny som fälls ut på höger eller vänster sida.

Växla till student-vy för att se hur det blir för en kursdeltagare.

Inställning av menyer i onlinekurs

Det är möjligt att ställa in vilka menyer som ska vara aktiverade för kursdeltagarna på kursen. De menyer som inte är aktuella är bäst att dölja så det blir så rent som möjligt för deltagarna. Vilka menyer som ska vara aktiverade för kursdeltagaren väljs i Administration > Menyer. Kryssa ur de menyer som inte är aktuella att använda för respektive profil.