Uppdatera slutdatum för deltagare i onlinekurs

När du lägger till en kursdeltagare i onlinekurs får deltagaren ett förfallodatum som är samma som kursens slutdatum.

Kursens slutdatum anger när kursen blir otillgänglig för kursdeltagarna. Kursdeltagarens förfallodatum i kursen anger när deltagaren inte längre får tillgång till kursen.

Det finns olika sätt att ändra deltagarens förfallodatum:

• Uppdatera förfallodatum automatiskt
  • Uppdatera förfallodatum manuellt för enstaka deltagare
  • Uppdatera förfallodatum manuellt för flera deltagare

Uppdatera förfallodatum automatiskt

När du ändrar kursens slutdatum frågar systemet om deltagarens förfallodatum ska synkroniseras eller inte.

Om du väljer Spara (synkronisera) uppdateras förfallodatum för kursdeltagare till samma datum som kursens slutdatum, men inaktiva deltagare förblir inaktiva.

Om du väljer Spara (ej synkronisera) uppdateras inte deltagarens förfallodatum.

Om du väljer Spara (synkroniserar och inkluderar inaktiva användare) får alla användare det nya slutdatumet  och att de som har inaktiverats blir aktiva.

Uppdatera förfallodatum manuellt

I fall deltagare råkat bli utesluten från kursen kan man uppdatera förfallodatum manuellt.

Enstaka deltagare

När det gäller enstaka användare kan man ändra förfallodatum så här:

1. Öppna deltagarlistan i onlinekursen.

2. Klicka på deltagaren som ska uppdateras.

3. På högersidan öppnas en panel med rubriken Ändra användarinställningar på kursen.

4. Uppdatera datum i Behörighet till kursen går ut samt sätt användarstatus till Aktiv.

5. Spara ändringen. Nu har användaren tillgång till kursen igen.

Flera deltagare

När det gäller flera användare går det att uppdatera de samtidigt.

Gör så här:

1. Öppna deltagarlistan i kursen i GRADE Administration.

2. Markera alla användare som ska få en ny förfallodatum.

3. Klicka på Ändra allmänna inställningar längst ner i verktygsfältet.

4. Nu kommer du till en ny sida där du väljer alternativet Behörighet till kursen går ut. Du kan välja en ny datum och spara ändringen.

5. Välj Anv. status på kursen och sätta den till Aktiv.

6. Spara ändringen. Nu har användaren fått tillgång till kursen igen.