Importera materialpaket

Denna guide beskriver hur man importerar färdiga materialpaket till GRADE-plattformen och därefter lägger in materialet i en kurs. Materialpaketen måste vara sparade i ett format som är kompatibelt t ex SCORM 1.2. Ett materialpaket består av en zippad mapp som laddas upp till GRADE-plattformen vid importen.

1. IMPORTERA KURSPAKET TILL GRADE-PLATTFORMEN

Detta är en beskrivning av hur man lägger in ett materialpaket.

1. Gå till GRADE Administration

2. Välj Materialbibliotek > Materialpaket och Lägg till materialpaket.

3. Välj Importera materialpaket och klicka på Nästa längst ned på sidan.

4. Klicka på Välja fil för att leta upp ditt kurspaket där det finns sparat på din dator.

5. Klicka på Nästa.

6. Skriv in Titel och valfri beskrivning av innehållet.

7. Klicka på Slutför längst ned på sidan.

2. SKAPA EN KURS FRÅN MATERIALPAKET

När materialpaketet finns inlagt i materialbiblioteket kan man skapa en online-kurs som materialpaketet läggs in i.

1. Skapa en ny onlinekurs i Online-kurser > Skapa kurs.

2. Välj Lägg till tom kurs.

3. Klicka på Slutför längst ned på sidan när du fyllt i informationen.

4. Gå sedan till portalen och öppna kursen där.

5. Klicka på Kursinnehåll och välj Lägg till.

6. Lägg till Paket från kategorin Från materialbibliotek.

7. Leta upp SCORM-paketet på din dator med knappen Välj fil. Markera filen och klicka sedan på Välj för att ladda upp det.

8. Klicka på Slutför för att lägga in paketet. Navigationsträdet uppdateras automatiskt.

9. Kontrollera att kursen visas korrekt genom att starta den från navigationsträdet.