Filarkiv i onlinekurs

I denna artikel beskrivs menyalternativet Administration > Filarkiv i onlinekurser.

Filarkiv

I kursens filarkiv finns det material i form av filer som har laddats upp till kursen. Du kan ladda upp nytt material direkt till filarkivet eller ersätta redan befintligt material. Du har även möjlighet att bygga upp en mappstruktur för att organisera materialet.

Mappar

Till vänster kan du se mappstrukturen. Rot är benämningen på den mapp som är högst upp i hierarkin. Den är skapad av systemet och kan inte tas bort eller ändras. För att lägga till en mapp i strukturen markerar du först mappen där du vill placera den genom att klicka i kryssrutan till vänster om mappens titel. Klicka sedan på Lägg till mapp i verktygsfältet. Ange den nya mappens namn och klicka Spara. För att ta bort mappar markerar du dem med kryssrutorna och klickar på Ta bort mappar i verktygsfältet. Du kan inte ta bort mappar som innehåller publicerade filer. Dessa filer måste då först tas bort.

Filer

Klicka på en mapp för att se dess innehåll i listan till höger. Material som är publicerat i navigationsträdet visas med titeln i fetstil. Du kan sortera listan genom att klicka på kolumnernas rubriker. Innehåller mappen mer än 20 filer delas visningen upp i flera sidor. Använd navigeringen under listan för att bläddra mellan de olika sidorna. Klicka på Lägg till fil i verktygsfältet för att lägga till en fil (tänk på att först välja den mapp du vill placera filen i). Klicka på Välj fil för att välja en fil från din dator. Är det en zippad fil kan du välja att packa upp den genom att kryssa i Packa upp. Klicka på OK för att ladda upp filen. Vill du ta bort filer markerar du dem i listan och klickar på Ta bort filer i verktygsfältet. Tänk på att om du tar bort ett dokument som är publicerat så tas det inte bort automatiskt från navigationsträdet.