Menyalternativet Uppföljning > Inlämningsuppgifter i onlinekurs

Under Inlämningsuppgifter visas information om kursens inlämningsuppgifter – inlämningsuppgiftens Titel, Deadline samt Status.

Granska en inlämningsuppgift

Gå till sidan Uppföljning>Inlämningsuppgifter och klicka på önskad inlämningsuppgift i Titel-kolumnen. Samtliga kursdeltagares inlämningsuppgifter visas nu.

För att granska en inlämningsuppgift, klicka på önskad fil i Fil-kolumnen. Klicka på Öppna/Open om du vill öppna filen direkt, klicka på Spara/Save om du vill spara filen på din hårddisk.

Bedöm en inlämningsuppgift skapad i Enkelt läge

Gå till sidan Uppföljning>Inlämningsuppgifter och klicka på önskad inlämningsuppgift i Titel-kolumnen. Samtliga kursdeltagares inlämningsuppgifter visas nu. Klicka på önskat namn i Förnamn-kolumnen. Ett nytt fönster öppnas där du kan betygsätta uppgiften och lämna kommentarer.

Skriv in din kommentar i Kommentar-textboxen och bifoga ev. en fil genom att klicka på Välj fil-knappen. Välj önskat betyg från Betyg-rullgardinen.

Varje gång du lämnar respons, skickas ett automatiskt meddelande till kursdeltagaren. Om du vill att kursdeltagaren även ska informeras via e-post, klicka i Informera via e-post- kryssrutan. Klicka på Spara-knappen när du är klar med din bedömning.

Bedöm en inlämningsuppgift skapad i Avancerat läge
Gå till sidan Uppföljning>Inlämningsuppgifter och klicka på önskad inlämningsuppgift i Titel-kolumnen. Samtliga kursdeltagares inlämningsuppgifter visas nu. Klicka på önskat namn i Förnamn-kolumnen. En sida med mer avancerade möjligheter att ge kursdeltagaren respons öppnas nu.

Skriv in dina kommentarer i Kommentar-textboxen i Respons-panelen. Bifoga ev. en fil genom att klicka på Välj fil-knappen. Om du vill bifoga fler filer, klicka på Lägg till fler. (Du kan bifoga upp till åtta filer.)
Om du vill betygssätta varje enskild inlämning, välj önskat betyg från Betyg-rullgardinen. Alternativet är att vänta med betygsättningen tills slutversionen av inlämningsuppgiften har lämnats in.

Varje gång du lämnar respons, skickas ett automatiskt meddelande till kursdeltagaren. Om du vill att kursdeltagaren även ska informeras via e-post, klicka i Informera via e-post- kryssrutan.

Om du bedömer att inlämningsuppgiften är avklarad för just den här kursdeltagaren och vill stänga den innan deadline, klickar på knappen Stäng inlämningsuppgiften för deltagaren. Det innebär att möjligheten till fler inlämningar stängs. Klicka på Skicka-knappen när du är klar.

Återställ en inlämning

Använd funktionen Återställ i verktygsfältet om du vill ”nollställa” en inlämning. All information i form av inlämnade filer, kommentarer och betyg tas bort. Funktionen kan vara särskilt praktisk att använda om du skapat en inlämningsuppgift i Enkelt läge då kursdeltagarna bara har en chans att lämna in. Om något skulle ha blivit fel med den inlämningen, kan du återställa den och ge kursdeltagaren en ny chans att lämna in.

För att återställa en inlämning, gör följande. Gå till sidan Uppföljning>Inlämningsuppgifter och klicka på önskad inlämningsuppgift i Titel-kolumnen. Samtliga kursdeltagares inlämningsuppgifter visas nu.

Markera i kryssrutorna framför de kursdeltagare i listan vars inlämningsuppgift du vill återställa. För att återställa samtliga kursdeltagares inlämningsuppgift, klicka i kryssrutan framför Förnamn. Klicka på Återställ i verktygsfältet.