Menyalternativet Administration > Inställningar i onlinekurs

Om Inställningar

Inställningar du gör här är generella och gäller för hela kursen och alla användare i kursen oavsett profil.

Välj kursplugin

Kursplugin är kursens visningläge, dvs hur kursen ska visas för kursdeltagarna. Om ingen kursplugin väljs visas kursen i standardläge. Fullscreen and meny right/left betyder att kursens innehåll visas i helskärmläge med en liten infällbar meny till höger eller vänster.

Börja med innehåll
Här väljer du om själva kursinnehållet ska visas när kursen öppnas. Om du inte markerar denna och inte väljer någon kursplugin så visas kursöversikten som "startsida" för kursdeltagarna.

Visa navigationsträdet
När detta alternativ är markerat visas kursmaterialet i en hierarkisk struktur under menyn Kursinnehåll

Visa länken "Fortsätt kurs"

Om detta val är aktiverat kommer en länk med texten Fortsätt kurs visas först i kursinnehållet. Det fungerar som ett bokmärke. Klickar du på länken kommer du till det dokument du hade öppet senast du var i kursen.

Betygsskala
Här kan du välja vilken betygskala du vill använda i kursen. Val av betygsskala bestäms per kurs. Följande betygsskalor finns att välja mellan:

Ge gäster tillgång till dokument automatiskt
Användare med profilen Gäst får inte automatiskt tillgång till de dokument som skapas i kursen. Kryssa i den här kryssrutan om du vill att de ska få det.

Inkludera ordlisteord i HTML-filer
Om du skapat en ordlista kan du välja att orden ska markeras i HTML-dokumenten som finns i din kurs. Orden blir till länkar som användaren kan klicka på för att ta fram ordets beskrivning.

Aktivera kommentarer på nya dokument

Kommentarer är normalt inte aktiverade per default när du skapar något nytt i din kurs. Om du vill använda dig av kommentarsfunktionen på alla dokument i kursen så bör du markera detta val.

Uppföljning: Kursen avslutad - Markera manuellt de noder som måste vara avklarade för ett godkänt resultat

Om denna inställning är aktiverad blir kursen markerad som avslutad för kursdeltagare med automatik. Först måste du dock bestämma vilka delar av kursens innehåll som måste vara avklarade för att kursen ska bli avklarad. Detta gör du genom att ändra inställningar på delmomenten under Kursinnehåll. När du har aktiverat detta val kommer en ny inställning att visas på kursen innehåll.

Göm avslutade

Döljer avslutade kursdeltagare från kursens listor.

Använd fullskärm

Betyder att kursens innehåll visas i helskärm för kursdeltagarna. Användbart om kursen t.ex. består av ett enda SCORM-paket.

Paneler som ska visas på första sidan

Här styr du vilka paneler som ska vara synliga på kursens översiktssida. För panelen Lärarpresentation kan du välja om du även vill att kursadministratörer ska presenteras. Markera de paneler du vill ska vara synliga och klicka sedan på Spara.

Rubriker

Här kan du styra vilka kolumner som som standard ska visas i sidorna Uppföljning - Framsteg (översikt av kursens alla deltagare) och Uppföljning - Framsteg - Uppföljning (information om en specifik deltagare). Dessa inställningar kan också göras individuellt. Så länge man inte ändrar i sina personliga inställningar är det dock dessa standardinställningar som gäller. Markera de kolumner du vill ska synas och klicka sedan på Spara.

Feed

Här kan du skapa nya länkar för RSS-prenumerationer för kursblogg och inlämningsuppgifter. Använd det om du till exempel återanvänder kursen flera terminer och startar om med nya deltagare.