Hotspot över bild-objekt i COMPOSER

Med detta objekt kan du presentera information med klickbara punkter i en bild. Du bestämmer var punkterna ska finnas och vad som ska hända när kursdeltagarna klickar på dem. Det är även möjligt att gömma klickpunkterna och låta kursdeltagarna utforska bilden utan hjälp.

Gör såhär för att skapa en hotspot-över-bild-övning:

1. Klicka på Välj bild och ladda upp den bild du vill göra övningen i.

2. När du laddat upp bilden klickar du på Inställningar.

3. Under Inställningar väljer du bredd på bilden för de olika skärmstorlekarna. Du kan också välja om de klickbara ytorna ska visas som knappar.

4. Nu är det dags att markera vilka ytor av bilden som ska vara sk ”hotspots”. Klicka på Redigera under Hotspot 1:

5. Markera en yta av bilden och klicka på OK.

6. Klicka på Action om du vill ladda upp en ljudfil (endast mp3 format) eller bild som spelas/visas när kursdeltagarna klickar på din hotspot. Under Text fyller du i text och annat innehåll som du vill ska visas vid klick på hotspoten.

OBS. även om du laddar upp en ljudfil eller bild måste du skriva en text för att hotspoten ska fungera.

T.ex:

Det går bra att ha flera hotspots på en och samma bild.