Språkverktyget i COMPOSER

Composer innehåller ett språkstöd för att lägga till innehåll på flera språk. Språket som visas för användaren väljs utifrån användarens språkinställning i systemet. Användare kan själva ändra språk under Personligt>Inställningar i portalen och/eller i en online-kurs.

För att aktivera flera språk i Composer gör så här:

1. Gå till fliken Inställningar i Composer objektet

2. Längst ned på sidan finns språkverktyg

3. Du måste alltid ange ett default-språk som kursen har skapats i. Välj ett språk, det är det som kommer att visas om inte något nytt språk finns inlagt på sidan.

4. Välj sedan vilka språk du vill översätta kursen till genom Lägg till språk.

OBS!
    Grades språkinställning för engelska är English- United States så det är denna som måste väljas för engelska.

5. De språk du lägger till kommer då att visas i en drop-down meny när du lägger till objekt i kursen. Du kan växla mellan språken för att lägga in översättningarna i alla objekt.

6. Det finns även möjlighet att använda en export och importfunktion för att underlätta om mycket innehåll ska översättas. Den finns in språkverktyget.

7. Välj först att Exportera språk och välj vilket språk som ska exporteras. En kommaseparerad fil skapas med alla fraser som finns i kursen skapas. Lägg in dina översättningar i filen och spara och välj sedan Importera språk.