COMPOSER - Knapp

Objektet finns från och med Composer 62022-03-09_16_53_10-Grade_Portal_test3_-_rw.png

För att lägga till en knapp i en Composer sida trycker du på alla objekt och under fliken Interaktiva hittar du Knapp

Under inställningar kan du bestämma om knappen ska reagera på ett musklick, om du för in muspekaren över knappen eller när muspekaren lämnar knappen.

Vad som händer när knappen interageras med på ditt valda sätt bestämmer du genom att trycka på "+" tecknet som visas tillsammans med de olika alternativen. Dessa interaktioner kan kopplas till andra objekt på sidan.

Du kan exempelvis få en knapp att spela upp en Youtube video eller ta dig till en annan webbsida eller flertalet andra alternativ.

Du kan också ställa in vilken text som ska visas på knappen och välja mellan två olika design alternativ för knappens utseende.

Om kryssar i alternativet räknas i statistik på knappen måste den tryckas på för att sidan ska kunna avslutas.