Länka in dokument i COMPOSER

Om du vill bifoga ett dokument i en e-learning, som t.ex. en checklista för handhavande av utrustning eller en bild av ett korrekt installerat verktyg, kan du göra det med funktionen Insert document link.

Dokumentet kan då öppnas av kursdeltagaren när hen går e-kursen.

Lägga till ett dokument i en COMPOSER-kurs

1. I kursen, i ett textobjekt, klicka på ikonen Insert Document Link

3. Lägg till dokumentet du vill länka till.

4. Länken skapas där du har placerat textmarkören.

5. För att justera hur dokumentet ska öppnas, dubbelklicka på länken. Objektet Länk öppnas.

6. På fliken mål, välj önskad inställning.

OBS namnet på länken är som standard samma som dokumentnamnet. Om du vill ändra namnet på länken behöver du gå in i html-koden via Källa knappen och ändra html-koden manuellt.