Fliken Bekräftelse under Hantera anmälningar i portalen

Denna flik används när du vill skicka en bekräftelse till alla som har en reserverad plats på kurs-/programtillfället, samt till de som är utbildare. Du kan bifoga filer till utskicket. I samband med att bekräftelse skickas, så registreras också deltagarna och utbildare på eventuella online-kurser som
tillhör tillfället.

Under Meddelande ser du hur standardmeddelandet för Bekräftelse-mailet ser ut. Du kan göra ändringar i detta och välja några eller alla nyckelord genom att kopiera eller markera och dra dem från den gula rutan och in i textrutan. Dessa nyckelord som börjar och slutar med % tecken innebär att informationen hämtas automatiskt från aktuell kurs/tillfälle och presenteras i meddelandet.

Markera kryssrutorna för de deltagare du vill skicka bekräftelsen till och klicka på Skicka bekräftelse i deltagarpanelen. Datum för när bekräftelsen har skickats visas i listan.

OBS! Om inställningen Automatisk platsreservation är vald, samt att rutan Skicka bekräftelse till deltagaren är ikryssad skickas denna bekräftelse automatiskt då en deltagare fått en plats. Inställningarna för kurstillfället kan du se under fliken Inställningar