Lösenordspolicy

Det är möjligt att sätta en lösenordspolicy för användare i GRADE-plattformen, t.ex. att lösenord måste innehålla siffror och/eller specialtecken. Inställningen görs i Grade Administration under Serveradministration > Serverinställningar

I ovanstående exempel är värdet 0, vilket betyder att det inte finns något minimum-krav på lösenord alls.

OBS fältet får inte vara tom! Ange 0 om du inte vill ha en lösenordpolicy.

Krav på lösenord kan sättas enligt följande:

"minlength" = minimum antal tecken

"uppercase" = minimum antal versaler

"lowercase" = minimum antal gemener

"numbers" = minimum antal siffror

"specials" = minimum antal specialtecken

Om du vill sätta en regel för lösenord anger du vilken av ovanstående policys du vill aktivera följt av en siffra för att ange minimum antal tecken. Om du vill aktivera flera policys separerar du dem med "|".

Exempel på lösenordspolicy:

minlength:10|uppercase:2|lowercase:2|numbers:1|specials:2

Denna policy innebär att lösenord måste vara minst 10 tecken långt samt innehålla 2 versaler, 2 gemener, 1 siffra och 2 specialtecken.

Befintliga lösenord påverkas inte om lösenordspolicyn ändras. Det är bara när nya lösenord läggs till i GRADE-plattformen som de valideras mot reglerna.