Skapa prenumeration av standardrapporter i GRADE Administration

I denna artikel beskrivs hur prenumeration av standardrapporter i GRADE Administration fungerar. Prenumerationen kan endast göras på rapporter som skapas i .csv eller .xls format.

Användare som vill veta t.ex. vilka som har gått klart en kurs och fått kursen avslutad, kan få en prenumeration på en rapport som visar vilka som är registrerade på kursen och deras status på kursen. Det kan vara praktiskt om man t.ex. vill verifiera att någon genomfört obligatorisk utbildning innan de får behörigheter i ett annat system. Eller om man som organisationsledare vill se om medarbetare genomfört obligatorisk utbildning.

Prenumeration av rapporter kan skapas av användare med roller som har full behörighet på Schemalagda rapporter. Detta läggs till för respektive roll under Serveradministration > GRADE Administration > Roller i GRADE Administration:

Skapa prenumeration av rapport

1. Gå till Rapporter > Standardrapporter i GRADE Administration.

2. Klicka på Ny rapport.

3. Välj vilken rapport du vill skapa och gör urval på datum och enheter precis som när du tar ut vanliga rapporter.

4. I sista steget markerar du Schemalägg innan du klickar på Spara som ny. Funktionen finns endast tillgänglig på rapporter i formatet .csv eller .xls.

5. Nu finns rapporten sparad som en schemalagd rapport, och du kan gå till Rapporter > Schemalagda rapporter och göra inställningar kring prenumeration av rapporter. Klicka på rapporten:

6. Här ställer du in vilka som ska få rapporten, och intervall för utskick.

Status ska vara Aktiv om rapporten ska skickas ut. Ange vilket Språk utskicket ska göras på.

Om du kryssar i Meddela prenumeranter skickas ett e-postmeddelande med en länk till vyn Personligt > Rapporter i portalen. Ange vilken portalsajt e-postmeddelandet ska hänvisa till för hämtning av den schemalagda rapporten. Du kan också redigera innehållet i mailet.

Observera att menyalternativet Personligt > Rapporter måste vara aktiverat på aktuell portalsajt för att användarna ska komma åt schemalagda rapporter.

7. Du kan även lägga till en prenumeration direkt i Grade Administration.

Det gör du genom att gå till Grade Administration > Rapporter > Schemalagda rapporter och välja rapporten som du vill skapa en prenumeration för.

Därefter trycker du på "Lägg till prenumeranter" i verktygsfältet och söker fram personen som du vill ska prenumerera på rapporten.