Stänga certifikat

Det är möjligt att sätta status Stängd på certifikat. Inställningen görs i Grade Administration under Certifikat > Hantera certifikat

Stängda certifikat kan enbart tilldelas manuellt av administratörer i Grade Administration, dvs de kan inte tilldelas av chefer i portalen och inte heller tilldelas automatiskt vid avslutade kurser.

Stängda certifikat visas inte i rapporten Användare som saknar certifikat (CSV-export).