Automatisk återregistrering på online-kurs

När ett certifikat med utgångsdatum har kopplats till en kurs finns möjlighet att använda funktionen återregistrering på en online-kurs för att ge användarna möjlighet att förnya sitt certifikat. I panelen Förnyelse av certifikat kan man göra inställningar för när användaren ska kunna göra om kursen.

Det angivna antalet dagar innan certifikatet går ut kommer användarens tidigare resultat på kursen att raderas så att det blir möjligt att gå om kursen på nytt.

OBS! Tänk på att det är viktigt att informera användarna om detta t ex genom att lägga in informationen i en påminnelse som går ut samtidigt som omregistreringen sker.

Om certifikatet är kopplat till flera kurser får du ange vilken kurs som användarna ska registreras på.
Det är inte möjligt att återregistrera användarna på flera kurser.

I användarens utbildningshistorik kommer alltid det datum då användaren senast slutförde kursen att anges.

Det går även att utesluta specifika användare från att automatiskt återregistreras på kurser från certifikat.

Chefer kan välja ut medarbetare på sina enheter under Chef > Certifikat och därifrån markera rutan "Förnyas ej". Då kommer inte den medarbetaren automatiskt omregistreras på utvald kurs.

OBS! För att rutan ska synas måste serverinställningen "Tillåt att certifikat ej förnyas" vara aktiverad och certifikatet måste ha en giltighetstid.

Administratörer kan också kryssa i "förnyas ej" från Grade Administration > Certifikat > Hantera certifikat.

När du valt ett certifikat som uppfyller kraven ovan så och visar användare med certifikat kan du markera de användare som ska eller inte ska förnyas och sedan i verktygsfältet längst ner på skärmen välja "Ska Förnyas" eller "Förnyas ej".