Se användarnas aktuella certifikat

Medarbetare

Alla giltiga certifikat som en användare har erhållit finns tillgängliga i Portalöversikten i menyalternativet Personligt > Certifikat. Denna sida aktiveras per portalsajt.

Chef

Motsvarande vy finns tillgänglig för chefer som kan se sina medarbetares giltiga certifikat. I portalöversiktens Chefsvy kan en chef se sina medarbetares sidor (menyalternativ Chef > Certifikat).

Chefer har även tillgång till en sammanställd rapport över sina medarbetares giltiga certifikat med förfallodatum.

Det går även att filtrera på olika certifikat och medarbetare.

I fliken status hittar du en jämförelsevy per certifikat hos dina medarbetare.

Administratör

Som administratör kan du se en sammanställning av alla användare som har giltiga certifikat.

Gör så här:

1. I GRADE Administration öppnar du det aktuella certifikatet under menyalternativ Certifikat > Hantera certifikat.

2. Klicka på Visa vid användare med certifikat i panelen Kopplingar.

3. En lista visas med alla användare som har ett giltigt certifikat. I vyn visas även certifikatets förfallodatum.
Du kan t ex välja att söka fram alla användare som har ett förfallodatum före (mindre än) ett angivet datum.

4. Klicka Visa utsökning som rapport längst ner i verktygsfältet för att få upp ett nytt fönster med användarlistan. Denna lista går att spara som t ex Excel eller csv fil.

Skicka meddelande till användare

Det finns även möjlighet att skicka ett meddelande till valda användare i listan. Välj användare genom att kryssa för en och en eller välj något av alternativen som du får upp om du klickar på checkall_2checks.gif.

1. När du valt användare klickar du på Skicka meddelande i verktygsfältet längst ned på sidan.
En sida med ett redigeringsverktyg öppnas där du kan skriva meddelandet och skicka.

2. Kryssa för om du vill att meddelandet ska gå till användarens ordinarie e-post också (inte bara som internt GRADE meddelande) samt om du inte vill att användarna ska kunna svara på meddelandet.