Vad är ett certifikat?

Ett certifikat i GRADE har följande användningsområden:

• Ett certifikat kan ge användaren ett diplom som intygar ett godkänt resultat på en kurs eller ett test.
  • Ett certifikat är ett bevis på att användaren har uppfyllt ett visst kunskapsmål. Målet kan vara ett godkänt resultat på en kurs eller på ett test alternativt att certifikatet tilldelats användaren direkt av en administratör.
  • Det erhållna certifikatet kan ha ett utgångsdatum dvs det har en tidsbegränsad giltighetstid och måste sedan förnyas. Det kan därför användas för att följa upp kurser med repetitionskrav.

GRADE LMS innehåller funktionalitet för att kunna koppla ett certifikat till en kurs, ett test eller direkt till en person. Man kan välja om certifikatet ska ha ett utgångsdatum eller ej.

För att använda certifikatsfunktionen måste först ett certifikat skapas som sedan kopplas till något eller några av ovanstående alternativ. Samma certifikat kan kopplas till flera kurser, test eller personer.