Koppla ett certifikat till ett test

När certifikatet är skapat kan man koppla det till ett eller flera test. Det innebär att när användaren får godkänt resultat på testet genereras ett certifikat som går att öppna och skriva ut från resultatsidan i testet. Kopplingen kan göras både från ett lokalt test i GRADE Education eller på ett test i Materialbiblioteket.

1.  Gå in menyn Materialbibliotek > Tester > Hantera tester alternativt Lägg till test om testet inte finns skapat sedan tidigare.

2. Öppna testet för redigering. I panelen Vid godkänt finns möjlighet att kryssa för att man vill generera ett certifikat.

3. Välj ditt skapade certifikat genom att klicka på Bläddra och välj i listan som kommer upp. Klicka på Välj.

4. Klicka på Nästa och sedan Slutför längst ned på sidan för att spara ändringen.

5. När användaren slutför testet med godkänt resultat kommer han/hon att kunna skriva ut diplomet direkt från resultatsidan.