Skapa en 360-feedback-enkät

Med 360-feedback i GRADE-plattformen kan chefer samla in feedback på medarbetare från utvalda respondenter. Enkäterna skapas i GRADE Administration, och chefen skapar utskicken under menyalternativet Chef > Feedback i portalen.

Skapa en feedback-enkät

1. Gå till menyalternativet Enkäter > Skapa enkät i GRADE Administration.

2. Ge enkäten ett namn och välj Feedback vid enkättyp.

3. Nu är det dags att skapa själva innehållet i enkäten. Varje enkät består av en startsida och en avslutningssida och däremellan finns själva frågorna. Klicka på Startsida. Lägg till en rubrik och text. Om du inte vill ha någon startsida på Feedback-enkäten markerar du Inaktiv.

4. Klicka på Avslutningssida och gör likadant. Spara

5. Nu är det dags att lägga till frågorna.

6. När du är klar med innehållet i enkäten ska du ändra status för enkäten till Aktiv, så att den visas för användare med rollen Chef i portalen.

Anpassa e-postmall för utskick av feedback-enkät

E-postmallen för Feedback-enkäter ligger under Enkäter > Hantera e-postmallar i GRADE Administration. Om du vill anpassa hur mailet till respondenter ser ut gör du det här.

Skicka feedback-enkät från portalen

1. Gå till menyalternativet Chef > Feedback i portalen.

2. Under Välj medarbetare väljer du vilken medarbetare du vill ha feedback om.

3. Under Välj enkät väljer du vilken av de enkäter du har tillgång till du vill skicka.

4. Klicka sedan på Lägg till respondenter och välj vilka personer som ska svara på enkäten.

5. Klicka på Skapa nytt utskick för att skicka enkäten till respondenterna. Om du vill se hur enkäten kommer att se ut klickar du på Förhandsgranskning

I panelen Utskick ser du de utskick som gjorts. Du kan klicka på respektive utskick för att se en sammanställning av de svar som inkommit.