Använd etiketter istället för siffror på en bedömningsskala i en enkät

När du skapar en bedömningsskala kan du välja om siffror eller text ska visas som svarsalternativ. Detta är användbart ni vill gradera en en fråga på en engageenkät med svarsalternativ.

För att lägga till text börjar du med att skapa en enkät i Grade Administration eller redigerar en befintlig enkät som har status design. Därefter skrollar du ner på sidan till du kan lägga till en fråga, där väljer du bedömningsskala.

Notera att serverinställningen Aktivera etiketter för graderingsfrågor i enkäter måste vara aktiverad för att denna funktion ska bli tillgänglig.

Efter det kan du anpassa din fråga med titel och beskrivning som vanligt på en fråga.

Under skala väljer du antalet svarsalternativ. Om du väljer Min värde 1 och Max värde 4 så kommer du kunna lägga till 4 stycken svarsalternativ.

När du sedan valt antalet svarsalternativ kan du skriva in dina olika texter som du ser i bilden nedan.

Notera att om ett alternativ lämnas blankt kommer samtliga texter döljas.

När ni sedan skickar ut enkäten visas svarsalternativen för deltagaren som en lista av texter, likt en flervalsfråga. I den grafiska rapporten kommer svarsalternativen visas med sina texter medans i excel exporten kommer svaren visas numeriskt.2022-07-04_10_57_22-GRADE_-_Enk_t.png

Om man väljer stjärnor vid typ så kommer inte texterna att visas.