Nyheter Q2 2024

"Visa rapport" på användare nu ersatt av Personuppgiftsrapport

Den gamla rapporten på användare, "Visa rapport", har nu blivit ersatt med en CSV-rapport som heter "Personuppgiftsrapport". Rapporten inkluderar all användarinformation man kan se på en användare via Grade Administration, d.v.s allt från för- och efternamn, till användarnamn, personnummer och metadatafält. Den inkluderar också alla kopplingar och roller till enheter och alla kopplingar i kompetensprofilen och alla kurser användaren är registrerad på.

Förkunskap i form av onlinekurs, lärarledd kurs och program

Tidigare har det bara varit möjligt att ha förkunskap i form av ett certifikat. Det är nu möjligt att istället välja en onlinekurs, lärarledd kurs eller program som ditt förkunskap.

Blockera anmälan som krockar med annan kurs

Tidigare har det varit möjligt för användare att anmäla sig till en kurs med samma datum och tidpunkt som en annan kurs de redan varit registrerade på. Nu är det möjligt att inte bara ge användaren en varning, utan också att blockera deras möjlighet helt och hållet via en serverinställning!

Intresseanmälan på program

Det är nu möjligt att lägga till intresseanmälan på program, något man tidigare bara kunnat haft på lärarledda kurser. För mer information hur intresseanmälningar fungerar se: https://grade.zammad.com/help/sv-se/24-fysiska-kurser/272-intresseanmalan-till-kurstillfalle

Flytta kurs-/programdeltagare mellan kurs-/programtillfällen

Det är nu möjligt att flytta användare mellan tillfällen på samma kurs/program. Detta går att göra via Hantera anmälningar i portalen.

Fältet "Minimum" på kurser och program ej längre obligatoriskt

Fältet finns kvar, men är ej längre obligatoriskt att fylla in när man skapar ett nytt tillfälle.